Papegaaien verzekering
06
aug

Papegaaienverzekering

Vogelverzekering: jouw geliefde papegaai verzekerd van medische zorg

Jouw parkiet of papegaai zo lang mogelijk fluitend en gezond het leven door, dat willen allemaal. Met de soms brutale opmerkingen, met woordjes die hij of zij heeft geleerd, maakt onze papegaai een onmisbare buddy. Het is geven en krijgen van veel liefde. Jij schenk je papegaai een prachtige vogelkooi, geeft hem het lekkerste vogelvoer en de nodige tussendoortjes. Hij of zij geeft jou op zijn beurt warm gezelschap en liefde terug. Alhoewel vogels relatief zelden ziek worden, kan het voorkomen dat je papegaai iets gaat mankeren.

Vogelverzekering - Papegaaien verzekering van Petplan

Soms is hierbij specialistische aandacht nodig van een dierenarts, die gespecialiseerd is in papegaaien. De ziektekosten voor je papegaai kunnen hoog oplopen, afhankelijk van de aard van de medische aandoening. Hierbij komt de overweging om de hoek kijken om een vogelverzekering af te sluiten. Zo kun je erop voorbereid zijn, mocht je papegaai een keer ziek worden, en hoef je je maandsalaris er niet voor op te offeren.

Papegaaienverzekering: op een lang en gezond leven

Zowel voor grote papegaaien als dwergpapegaaien kun je een dierenverzekering afsluiten. Je sluit dan een verzekering voor je papegaai af voor dierenartskosten die worden gemaakt. Welke kosten exact worden gedekt zul je bij de verzekeraar moeten nagaan. Er kan ook sprake zijn van een eigen bijdrage, net als bij jouw eigen ziektekostenverzekering. Wanneer je de dekking onvoldoende vindt kun je ook kiezen voor aanvullende opties. Wanneer je met je papegaai bij de dierenarts bent geweest, dien je simpelweg de rekening te declareren bij je verzekeringsbureau om deze later terug te krijgen. Het mooie hiervan is dat je zelf niet meteen de rekening hoeft te betalen, zeker wanneer de kosten hoog oplopen. Zo hoef je ook niet voor een dilemma te komen te staan of je door moet gaan met de behandeling of niet. Met een vogelverzekering is je papegaai altijd verzekerd van de beste zorg.

Wacht niet met verzekeren totdat je papegaai oud is

Er zijn verschillende verzekeraars waar je terecht kunt voor een vogelverzekering. Ons advies is echter een specifiek adres: Petplan, de verzekeraar die zich uitsluitend specialiseert in dierenverzekeringen. Een starttarief voor een vogelverzekering begint bij zo’n 11 of 12 euro per maand, afhankelijk van je vogelsoort en zijn of haar leeftijd. Ook het geslacht van je papegaai, de specifieke ras en de medische geschiedenis zijn bepalend voor de hoogte van de premie. Op de website van Petplan kun je snel je papegaaienverzekering premie berekenen. Hoe ouder je papegaai, hoe groter de kans op dierenartsbezoeken, hoe hoger de premie van je vogelverzekering. Je hebt zelfs kans dat Petplan weigert om een verzekering af te sluiten wanneer jouw kromsnavel hoogbejaard is.

Wat wordt er allemaal vergoed door de vogelverzekering?

Er zijn verschillende papegaaien verzekeringen beschikbaar, met ieder zijn eigen dekking. Vergelijk de voorwaarden om precies te zien wat er wordt vergoed. Bij een basisdekking worden de meeste behandelingen voor zo’n 80% vergoed. Bij een basis vogelverzekering vergoedt Petplan per jaar maximaal € 3.000. De zaken die voor 80% worden vergoed zijn onder andere de operaties, basisbehandelingen, medicatie, identificatiechips en euthanasie. Andere zaken, waaronder diagnostiek, fysio-, gedragstherapie, consult, bloedonderzoek, foto’s en echo’s worden maar voor de helft vergoed.

Wanneer we een trede hoger gaan, naar het plus verzekeringspakket voor je papegaai, krijg je iets meer terug. De totale jaarlijkse som stijgt met 500, je krijgt dus maximaal € 4.000 per jaar terug van Petplan. De o.a. eerder genoemde fysio- of gedragstherapie wordt voor 75-80% vergoed i.p.v. 50% en krijg je extra dekking met andere zaken: MRI-, CT-scans, tandheelkunde, homeopatische medicijnen en langdurige opnames. Wanneer er gebruik gemaakt moet worden van een dierenambulance vergoedt de verzekering de helft van de kosten.

De hoogste trede is het zogenaamde totaalpakket papegaaienverzekering. € 5.000 totaal per jaar maximaal, alle reeds genoemde behandelingen en ingrepen voor 80% vergoed en nog eens preventieve zorg: zaken als vaccinaties en ontwormingskuren.

Vogelverzekering - Papegaaien verzekering van Petplan

Extra’s zoals reisverzekering

Wanneer de drie standaard vogelverzekering pakketten nog steeds onvoldoende dekking bieden, kun je bij Petplan informeren naar extra opties. Chemo- en radiotherapie kun je laten bijverzekeren, waardoor de helft hiervan wordt vergoed. Wil je met je papegaai op vakantie? Dan heb je een vogelverzekering nodig met een aanvullende reisverzekering.

Vogelverzekering voor meer zekerheid voor jou en je papegaai

Wil je dit stukje extra rust en zekerheid voor jezelf en je papegaai? Denk dan goed na over welke vogelverzekering bij jou past en welke kosten jij denkt te kunnen maken. Uiteraard is het andersom: welke kosten je niet gaat maken, daar gaan we voor. Maak een verstandige keuze uit liefde voor je papegaai.

Op een gezond en gelukkig leven!