Een nieuw avontuur: papegaai als huisdier
Home » Eigen ervaring » Nieuw avontuur: een papegaai als huisdier!

Nieuw avontuur: een papegaai als huisdier!

Zomaar een tropische papegaai in huis nemen doet niet iedereen denk ik. Zo is het idee om dit te doen ook niet ‘zomaar’ ontstaan. Serg en ik zijn inmiddels alweer 10 jaar samen en we hebben al heel wat huisdieren gehad. Al met al wel allemaal van hetzelfde soort: ratten! Niet bepaalt het populairste huisdier zal je denken. Maar voor ons eigenlijk perfect! Ik ben allergisch voor katten, honden en paarden maar voor ratten leek ik licht allergisch te zijn. Af en toe had ik last van wat jeukende vlekjes op mijn huid maar dit was goed te doen. Op ons hoogtepunt hebben we 8 ratten bij elkaar in een gigantische volière (vogelkooi) omgetoverd tot rattenpaleis. Ratten zijn lief en slim en oprecht blij met jouw aandacht maar overlijden al snel na 3 jaar. Met allerlei vreselijke ziektes zoals longontsteking, abcessen en ander narigheid. We hebben heel vaak onze gespecialiseerde dierenarts in Vlaardingen moeten bezoeken en dit kost aardig wat. Met toch wel pijn in ons hart hebben we nu nog 1 rat over genaamd Husky. We waren even bang dat hij eenzaam zou worden nu hij helemaal alleen is achtergebleven. Gelukkig oogt hij nog als een blije rat en kan hij erg genieten van het samenzijn ‘s avonds op onze bank.

Papegaai als huisdier = Geluk?

Met oud en nieuw heeft Serg een moodboard gemaakt van al zijn wensen voor het nieuwe jaar. Daarop had hij onder andere een knipsel uit een tijdschrift geplakt waarop staat: geluk is toch een huisdier nemen?! Oudejaarsavond wisten we nog niet welk huisdier het dit keer zou worden. Spontaan liepen we samen door de Intratuin en zagen we agapornissen. Dit zijn erg kleine schattig ogende papegaaien die veelal samen worden verkocht zittende op een stok. Ze worden ook wel lovebirds genoemd. We wisten toen nog niet dat ze belachelijk veel lawaai kunnen maken. We hebben er een paar dagen over nagedacht en een paar uur lang geluiden geluisterd van agapornissen. Al met al kwamen we erachter dat we de geluiden toch wel erg storend vonden op langer termijn.

De keuze valt opeens op de Meyer

Na een bezoek bij Dennis Papegaaien in Den Ilp waren we helemaal om: de Meyer papegaai past het beste bij ons! Rustig, zachtaardig van karakter en is vooral in de ochtend en middag aanwezig qua geluidjes. Perfect! Het avontuur is begonnen!

blank

Serg Dianov

Serg Dianov, hoofdredacteur MeyerPapegaai.nl. Een uit de hand gelopen hobby en liefde voor papegaaien is geresulteerd in deze kennisbank over kromsnavels.

Geef commentaar