MeyerPapegaai.nl
Papegaai kopen
Home » Kennisbank » Een papegaai kopen

Een papegaai kopen

De aanschaf van een papegaai

Papegaaien, ook wel bekend onder de naam kromsnavels, zijn prachtige verschijningen. Het feit dat ze ook nog eens kunnen “praten” spreekt tot onze verbeelding en maakt papegaaien tot een mooi maatje voor het leven. Zeker als je weet wat de levensverwachting kan zijn. Let er echter goed op dat papegaaien de juiste zorg nodig hebben. Het zijn hele intelligente dieren die om veel aandacht en afwisseling vragen. Bedenk van tevoren wat je precies ervan verwacht bij het kopen van een papegaai. Is het een spontaan idee of weet je precies wat je wilt? De intelligentie van papegaaien reikt soms tot het denkvermogen van een 6-jarig kind. Daarom is het goed om hierbij stil te staan en tot een weloverwogen keuze te komen.

Welke papegaai past bij mij?

Er bestaan verschillende soorten papegaaien met ieder zijn of haar eigen karakter en bijzonderheden. Daarom is het belangrijk om erachter te komen welke soort kromsnavel het beste bij jou als persoon en jouw situatie past.

Wat kost een papegaai?

Naast de aanschafkosten heeft je nieuwe gevleugelde huisgenoot een ruime kooi nodig. Daarnaast is hel van groot belang om papegaai speelgoed in huis te hebben en alle nodige accessoires, waaronder goed gebalanceerd voer en voerbakjes.

Goedkoop is soms duurkoop. Een betrouwbaar adres is daarom aan te raden, waarbij de papegaai al de nodige menselijke aandacht heeft gehad van een kundige specialist. Soms kan het zijn dat je bij een deskundige fokker meer geld kwijt bent, maar dan heb je wel meer zekerheid en krijg je ook inside tips & adviezen mee. Een gemiddelde aanschaf van een papegaai kost je zo’n €400-€700 euro. Voor de huisvesting ben je eenmalig zo’n €300-€400 euro kwijt. Hierbij heb je ook extremen waaronder de meest voordelige kromsnavel, de agapornis, en de grote papegaaiensoorten kunnen in aanschaf in de duizenden euro’s lopen.

Het mooie is – bij een goede verzorging van je papegaai – dat je met een kromsnavel in de meeste gevallen weinig tot geen ziektekosten maakt!

Onze persoonlijke ervaring met onze Meyer papegaai is op financieel vlak: 450 euro voor de aanschaf van Coco, eenmalige verzekeringskosten van €50 voor een jaar (raden we aan indien het gaat om een baby papegaai) en wat voeding & speeltjes (circa €100). Wij zaten in de gelukkige situatie dat wij al beschikten over een grote volière, die normaliter een paar honderd euro kost. Je moet er wel wat voor over hebben!

 

Ingezoomd: de Meyerpapegaai, specifiek over deze papegaaiensoort

Volg ons op social media

Bekijk de laatste activiteiten van MeyerPapegaai.nl op de sociale media en wees interactief!