Karakter van de meyerpapegaai
02
feb

Het karakter

Het karakter van de Meyer papegaai

Wat maakt specifiek de Meyer papegaai tot een papegaaiensoort waar ons hart van smelt? Het karakter is al snel noemenswaardig. Meyer papegaaien zijn zeer intelligent, nieuwsgierig en levendig. Liefst houdt hij of zij alles in de gaten en verkent en onderzoekt nieuwe dingen. Dit kunnen ook dingen zijn die jij voor het eerst doet, die hem opvallen, en waarvan hij het fijne te weten wil komen. Meyer papegaaien zijn, in vergelijking met andere papegaaiensoorten, niet druk.

De geluidjes, die ze vanaf jonge leeftijd produceren, zijn heel divers en verrassend. Praten is bij de Meyer papegaai iets wat pas na circa een jaar in beeld komt. De stembandjes moeten immers de tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Meyer papegaaien zijn niet eenkennig en erg aanhankelijk. Het maakt ze als papegaai zeer geschikt voor gezinnen (met kinderen). Voor de rest kunnen ze vrij eigenwijs zijn en van om veel aandacht vragen.

Bijten?

Geen angst. De Meyer papegaai is een mensenvriend, waardoor hij – bij een goede opvoeding – nooit zal bijten. Bedenk wel dat we het hebben over een, van oorsprong, een wilde tropische vogel. Wanneer hij of zij zich beklemd of bedreigd voelt, is de Meyer capabel om van zich af te bijten.

Tam maken van je papegaai

De Meyer papegaai is gemakkelijk tam te maken. Echter moet je je wel bedenken dat hier aardig wat tijd in gaat zitten. Ze moeten echt met de hand grootgebracht worden, zodat ze kunnen wennen aan ons megapapegaaien, de mensen. Dwingen is niet het credo. Een rustige aanpak is geboden. Het op laten stappen op je vingers is een van de belangrijkste aspecten bij het tam maken van je papegaai. Rustig, consequent en geduldig zijn – dit zijn de ingrediënten tot een succesvolle samenwerking en begrip.